Choď na obsah Choď na menu
 


Plexi-sklo Jawa Pionier

4. 7. 2010

Efekt spočíva v tom, že pri naštartovanom motore je krásne vidieť ako pracuje váčka a kladivko (Hlavne večer je vidieť iskrenie). Pre tých náročnejších môžeme toto doplniť o podsvietenie zapalovania do červena, modra, zelena, žlta alebo inej farby.

 

Budeme potrebovať:
1. Kúsok plexiskla s ochrannou fóliou pribli
žne o rozmeroch 13 x 11 cm a hrúbky 4mm.
2. Kryt zo zapalovania (JAWA 50 typ 20 ,21 alebo 23 )
3. Vrták priemeru úchytných š
róbov tohto krytu (Tuším je to vrták 5 ale dajte radčej 5,3mm lebo, keď to budete doťahovať tak opatrne aby vám to nepopraskalo) a jeden vrták 7mm pre zápustné hlavičky šróbikov.
4. Lupienkovú pílku, pilník alebo niečo čím obrúsite ostré hrany.

 

Ako na to?:

Zoberieme si plexisklo a pôvodný plechový kryt položíme ho na plexisklo a obtiahneme centrofixkou (aj dierky na šróbiky). Ak to už máme uchytíme si plexi sklo do zveráku a lupienkovou pílkou vyrežeme požadovaný tvar. Pre kontrolu si takto vyrezané plexi sklo prirovnáme na zapalovanie čím docielime to, že uvidíme kde nám to prečnieva a či máme správne označené otvory na šróbiky. Ak nám to niekde prečnieva tak si tieto miesta vyznačíme fixkou a obrúsime pilníkom alebo brúskou na požadovaný tvar ako je na obrázku dole. Na brúske obrúsime ostré a drsné hrany pri čom stále si to chodíme prirovnávať či už nám to perfektne pasuje a až potom vyvŕtame otvory pre šróbiky. Keď to už budeme mať strhneme ochrannú fóliu z plexiskla a namontujeme.

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.